Tutireceptek.hu fejléc

Narancshéj cukorral karamellizálva recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4 db narancs, 20 dkg cukor

Elkészítés:
A vastag húsú narancs héját felcsíkozzuk és 3-5 napig vízben áztatjuk. Naponta legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. Aztán feltesszük egy edényben annyi vízzel, hogy ellepje és beleöntjük a cukrot. Közepes tűzön addig főzzük míg a víz elfő és kissé a cukor karamellizálódik a narancshéjon.

Tanácsok:
Nagyon finom, igazi vendégváró csemege.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brownie mályvacukorral » Cukrozott narancshéj » Kandírozott narancshéj » Leveles töpörtyűs pogácsa
» Krumplilepénykék » Citromos kókuszgolyó » Magos ropogós » Tortilla chips
» Babos pogácsa » Leveles, túrós rudacskák » Vendégváró sóskifli » Nyújtott vakarcs
» Tejfölös-vajas pogácsa » Káposztás kiflik » Sajtos-köményes muffin » Sós pálcika


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.