| Kandírozott narancshéj receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 430g letisztított, fehér részétől megszabadított narancshéj A cukorsziruphoz: 430g cukor kb.550 ml víz A díszítéshez: étcsokoládé Elkészítés: 1.) Igaziból ehhez olyan, kezeletlen naracs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével. 2.) A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagyrészét távolítsuk el. 3.) Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat. 4.) Forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át. 5.) Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegével megegyező cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni. 6.) Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és 40-50 perc alatt közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána egy keveset. 7.) Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre egy napra száradni. 8.) A csokoládét olvasszuk meg, és félig mártsuk ki benne a narancshéjakat. 9.) Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban. Tanácsok: A narancshéjnak mindig van egy kesernyés alapíze,még cukrozottan is,de valószínűleg a vaxoláshoz használt anyagok miatt érezhető a furcsa utóíz.Több napi(kb. 5)áztatás után érdemes csak elkezdeni a műveletet,az áztatás talán segít. A kandírozott narancsokat általában süteményekbe szokták belerakni,nagyon jó hozzávaló és finom is!!Különleges ízével a süteményt is különlegessé teszi!! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: anonimgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |