Tutireceptek.hu fejléc

Kandírozott narancshéj recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
430g letisztított, fehér részétől megszabadított narancshéj
A cukorsziruphoz:
430g cukor
kb.550 ml víz
A díszítéshez:
étcsokoládé

Elkészítés:
1.) Igaziból ehhez olyan, kezeletlen naracs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.
2.) A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagyrészét távolítsuk el.
3.) Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat.
4.) Forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
5.) Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegével megegyező cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.
6.) Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és 40-50 perc alatt közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.
Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána egy keveset.
7.) Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre egy napra száradni.
8.) A csokoládét olvasszuk meg, és félig mártsuk ki benne a narancshéjakat.
9.) Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.

Tanácsok:
A narancshéjnak mindig van egy kesernyés alapíze,még cukrozottan is,de valószínűleg a vaxoláshoz használt anyagok miatt érezhető a furcsa utóíz.Több napi(kb. 5)áztatás után érdemes csak elkezdeni a műveletet,az áztatás talán segít.

A kandírozott narancsokat általában süteményekbe szokták belerakni,nagyon jó hozzávaló és finom is!!Különleges ízével a süteményt is különlegessé teszi!!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: anonimgirl


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kandírozott cseresznye » Mézzel kandírozott gyömbér » Kandírozott eper » Cukrozott narancshéj
» Kandírozott narancs » Hajtogatott túrós pogácsa » Burgonyás pogácsám » Sajtos pogi
» Sajtos rúd (anti-candida) » Hájas borkorcsolya » Aludtejes rizs » Zabpelyhes tallér
» Tejfölös-vajas pogácsa » Réteges tepertős pogácsa » Burgonyás sonkás muffin » Sajtos rolók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.