| "Nahát"-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 260 g porcukor 3 db tojás 2 db tojássárgája 8 ek feketekávé 225 g vaj 115 g cukrozatlan kakaópor 25 dkg babapiskóta Elkészítés: A tojásokat és a plusz sárgájákat egy lábosba ütjük. Hozzáadjuk a kávét (8 ek vízben feloldott 1 ek nescafé is jó) és 170 g cukrot is. A fentieket alacsony lángon (akár gőz fölött) elkezdjük melegíteni, és robotgéppel folyamatosan keverve addig keverjük, míg besűrűsödik. (Nem csinálunk belőle rántottát!) Lehetőleg egy éjszakán át hűlni hagyjuk, de legalább pár órát. Másnap alaposan elkeverjük a vajat a kakaóval és 85 g porcukorral vagy nagyon pici, forró kávéban feloldott cukorral. A kihűlt tojásos krémet és a vajas masszát összemixeljük. Lerakunk egy réteg babapiskótát egy gyűrűs tortaforma aljára, elég helyet hagyva a szélen állóknak. A gyűrűt koronaszerűen kibéleljük további babapiskótákkal. (Ebben segíthet egy kis massza, de, amint a képen is látszik, én ezt lespóroltam.) Az alsó réteget meglocsoljuk egy kis kávéval, hogy könnyebben lehessen majd vágni a tortát, majd ráöntjük a kakaós massza felét. Lerakunk egy újabb piskótaréteget, majd a tortát a massza másik felével borítjuk. (Akár 3 rétegben is lerakhatjuk a krémet-piskótát.) Pár órára hűtőbe tesszük, onnan tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |