| Gesztenye gerinc receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 3 evokanál liszt, 3 evokanál porcukor, Hozzávalók a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1 evokanál rum, kevésporcukor, csipet só, 1 teáskanál kakaópor, Hozzávalók a tetejére: 5 dkg csokoládé, 2 dl tejszínbol vert hab, 1 teáskanál zselatinpor, fél dl tej, kevés gesztenyemassza. Elkészítés: A porcukorral fehéredésig kevert tojássárgát a kemény habbá vert fehérjével és a liszttel felváltva összekeverjük, és sütopapírral bélelt kis szögletes tepsire felkenve, vékony lappá megsütjük. Nedves konyharuhára kiborítva lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihulni. Közben a pudingport 1 dl tejben simára keverjük, majd hozzáöntve a megmaradt tejet, kevergetve felforraljuk. Surure fozzük, ezután hozzákeverjük a gesztenyemassza felét, kevés cukrot, csipetnyi sót, a rumot és a kakaóport. Nagyobb ozgerincformát folpack fóliával úgy bélelünk ki, hogy hosszan lelógó pereme is legyen. Ezután a piskótából levágunk egy akkora lapot, amellyel kibélelhetjük az ozgerincet, valamint egy lapot teto gyanánt. A kibélelt fomába vékony réteg gesztenyés krémet kenünk. A megmaradt gesztenyemasszából hosszú, 1 cm vastag rudakat formálunk, amelyeket ráhelyezünk a krémre, majd befedjük a többi krémmel. Erre tesszük a piskótalapot, kissé lenyomtatjuk, és ráhatjva a fóliát, a hutoszekrény normál terében legalább 1 napig dermesztjük. Tálalás elotti napon ráborítjuk egy hosszú tálra, lehúzzuk róla a fóliát, és kevés tejes zselatinnal (vagy habfixálóval) keményített tejszínhabbal, valamint apró szívekbe formált, csokoládéba mártott gesztenyefigurákkal feldíszítjük. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |