| Nagyszerű meggyes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótához: 12 tojás 12 ek porcukor 12 ek liszt fél cs sütőpor 1 üveg magozott meggy Krémhez: fél l tej 1 vaníliás puding 25 dkg puha margarin 20 dkg porcukor Tetejére: 1 üveg meggybefőtt leve 1 cs vaníliás pudingpor Elkészítés: A tojássárgákat kikavarjuk cukorral, és a felvert fehérjét a liszttel és a sütőporral együtt belekavarjuk. A tetejére szórjuk a meggyet, és megsütjük. Krém elkészítése: Amíg sül a tészta, addig felforraljuk a tejet, és belefőzzük a pudingot. Kikavarjuk a margarint a porcukorral, és mikor a krém kihűlt, akkor kavarjuk bele a pudingba. Tetejére: A tetejére való meggylevet felforraljuk, és belefőzzük a vaníliás pudingot (ebbe nem kell cukor, mert így is édes a meggylé). Összeállítás: Ha mindez kész, és kihűlt, akkor a piskóta szélét körbevágjuk, és félretesszük a csíkokat. Megkenjük krémmel a lap tetejét, és a krémre a piskótacsíkokat kajszán rárakjuk. Ezek után rákanalazzuk a piros pudingos krémet. Tanácsok: Azért szeretem ezt a sütit, mert nagyon egyszerű, és a hozzávalói általában megtalálhatók egy háztartásban. Árban is elfogadható. Szép és finom! Egy szeletet nem lehet kibírni! Csak kettőt, hármat... Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: atk5339 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |