| Nagymama szelet receptHúsételek Hozzávalók: kb. 1 kg marhahús, 1 adag húsleveshez való zöldség, 4 tojás, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem, zsemlemorzsa, 4 dkg vajból és 3 evőkanál lisztből + kb. 2 dl tejből besamel, olaj a sütéshez. Elkészítés: Először főzzünk marha húslevest a szokásos módon. Ha elkészült vegyük ki a levesből a megfőtt marhahúst. Daráljuk meg és adjuk hozzá a 4 tojás sárgáját a kihűlt sűrű besamelt, a lereszelt sajtot, sót ízlés szerint bors, apróra vágott petrezselyemzöldet. Jól keverjük össze a masszát, majd keverjük bele a felvert tojás habot. Ezzel is keverjük el, ha túl hígnak találjuk adjunk hozzá némi zsemle morzsát. Jól formázható, sűrű masszának kell lenni, amiből kb. 4 cm hosszú duci rudakat formálunk, majd prézlibe forgatunk és bő forró olajban kisütünk. Nagyon finom krumplipürével, főzelékekkel, zöldségkörettel egyaránt. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |