| Gyöngyike szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 40dkg liszt 17dk porcukor 2 tojás 1 evőkanál méz 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg vaj Krém: 20dkg vaj 20dkg porcukor 5 evőkanál liszt fél liter tej 1 vaníliás cukor 2 evőkanél kakópor 2 csomag tortabevonó Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk.3 részra osztjuk és zsírzott-lisztezett tepsi hátulján egyenként megsütjük őket. A kérmhez a lisztet a tejben simára keverjük felfőzzük és ha jó sűrű belekeverjük a vajat és a cukrot.Addig keverjük míg ki nem hűl,majd kétfelé vesszük az egyibe egy vaníliacukrot a másikba 2 evőkanál kakaóport keverünk. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A tetejére tortabevonót olvasztunk. Tanácsok: Célszerű elöszőr a krémet elkészíteni és ahogy sűlnek a lapok nem kell megvárni míg teljesen kihűl hanem ha langyos akkor már lehet rátenni a krémet.Ha a csoki megkötött rajta akkor már lehet is szeletelni. A receptet beküldte: dudubaba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |