| Mustáros krinolinsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 szál krinolin (kb. 25-30 dkg) 2 alma 2 fej lilahagyma 5 evőkanál borecet 3 evőkanál olaj 1 evőkanál mustár só kevés édesítő késhegynyi törött fekete bors teljes kiőrlésű kenyér Elkészítés: A hagymát vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Hideg vízbe tesszük a krinolinokat, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd édesítővel és borssal fűszerezzük. Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a hagymát. A krinolint a forró vízből kivesszük, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival. Megvárjuk, míg kihűl majd lefedve legalább fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt átkeverjük, pirított kenyérnyeletekkel tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |