| Mustáros-gombás sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 db zöldpaprika, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olaj. Elkészítés: A sertéscombot szeletekre vágom, megsózom majd lisztbe mártom. A felhevített olajban mindkét oldalát átsütöm. A megtisztított gombát felaprítom. A zöldpaprikát vékonyan felszeletelem. A serpenyőben maradt zsiradékra teszem a gombát és a zöldpaprikát. Megsózom, és a fokhagymát meg a borsot belekeverem. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt. A hússzeleteket beleteszem a mártásba, és fedő alatt párolom, amíg a hús puha nem lesz. Tálalás előtt a tejfölt belekeverem, majd nokedlival tálalom. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |