| Mustáros-fokhagymás-tejfölös mártásban sült csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: - 8 db csirkecomb - 3 dl tejföl (300 g) - 1 evőkanál mustár - 1 evőkanál ételízesítő (én ezt sóval helyettesítettem ízlés szerint) - őrölt bors ízlés szerint - 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma - 5 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha) - 1 dl olaj - 15 dkg reszelt trappista sajt Elkészítés: 1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük, majd bekenjük a vajjal. 2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat belemártogatjuk ebbe a szószba, majd sorban beletesszük egy tepsibe. 3. Alufóliával szorosan letakarjuk és kb. 40 percig pároljuk 180 fokos légkeveréses sütőben. (hagyományos sütőben is lehet) Majd levesszük róla a fóliát és így sütjük/pirítjuk még kb. 10 percig. Amikor szép piros kezd lenni a színe, akkor rátesszük a combokra a reszelt sajtot és visszatesszük még a sütőbe kb. 5 percre (vagy amíg szép színe lesz). 4. Vajas-tejfölös burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |