| Mr.Manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) receptHalas ételek Hozzávalók: 1 db nagy bogrács 3-4 kg többféle hal az alaplébe 1 db egész harcsa és/vagy ponty halszeletnek 1 kg hagyma 2-3 db paprika 2-3 db paradicsom 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa pirospaprika só bors őrölt kömény Elkészítés: Az alaplébe szánt halat halfejet a hagymával, paprikával,paradicsommal és a zöldséggel felteszed főni annyi vízben,hogy ellepje az alkotórészeket. A halászlébe szánt halszeleteket sózd le és tedd félre. Amikor már szétfőttek a zöldségek és a hús is leválik a csontokról átpaszírozod. Sűrű alaplevet kell kapnod a paszírozás után,ha túl sűrű,akkor önts hozzá egy kis vizet. Az alaplét tedd vissza a tűzre és fűszerezd be ízlés szerint pirospaprikával borssal,kevés őrölt köménnyel és sóval.Ne sózd túl,mert a halszeletek sósak.A kömény elveszi a hal mocsár ízét. Amikor felforrt és ízre is megfelelő rakd bele a halszeleteket,ikrát és a haltejet. 10-15 perc alatt megpuhulnak a halszeletek,így nem kell sokáig főzni.Ne kevergesd csak rázogasd,mert szétmennek a szeletek! Ha megpuhult a hús és ízre is finom a halászlé nincs más dolgod mint jót enni belőle! Jó munkát és jó étvágyat! Tanácsok: Mi soha sem használunk halászlékockát! Ha van elég hal az alaplében és megfelelő mennyiségű zöldáru kerül bele nincs szükség mesterséges ízesítésre,a nélkül is kifogástalan lesz a halászlé! A receptet beküldte: manul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |