Tutireceptek.hu fejléc

Vadrózsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
46 dkg rétesliszt,
39 dkg margarin,
26 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
0,7 dl rum,
csipetnyi só.

A töltelék:
6 db tojás fehérje,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg margarin,
20 dkg darált dió

Elkészítés:
A 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot
összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

A töltelékhez habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót.
A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként összevegyítjük a diós masszával.
A tölteléket rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.


A receptet beküldte: dudubaba


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos diótorta » Mézes-zabpelyhes keksz » Boszorkánypogácsa(Kata-féle) » Csupacsoki
» Barackos sütemény » Irish Tea Brack » Kekszes túrótorta » Vaníliás csiga
» Bögrés kókuszos kocka » Erzsébet kuglóf » Angol almatorta » Téli narancs
» Túrós süti » Rizskoch Andi módra » Formatartó mézeskalács » Gofri alaptészta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.