| Mogyorókrémes csirke friss korianderrel receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemellfilé só és frissen őrölt fekete bors 1 evőkanál liszt 2 evőkanál olaj 1 evőkanál vaj 1 csokor újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 darab 6 centis, friss gyömbér 2 evőkanál curry-por 5 evőkanál földimogyorókrém 1 deci víz 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál barna cukor 1 zöldcitrom 1 csupor friss koriander Elkészítés: Először felkockázom jó két centisre a bőrétől megfosztott csirkemellfilét, aztán megsózom, megborsozom és összekeverem egy kanál liszttel, hogy sülés közben ne ragaszkodjanak majd a húskockák annyira egymáshoz. Aztán serpenyőben felforrósítok kanálnyi olajat kanálnyi vajjal -nem tudom a magyarázatát, miért jó olaj és vaj keverékében sütni a húst, de hogy így ízesebb, az biztos- és puhára pirítom benne a csirkedarabkákat. Előveszek egy másik serpenyőt és kanálnyi olajon megpárolom benne az apróra vágott újhagymát, aztán hozzákeverem az összezúzott fokhagymát és belereszelem a megpucolt gyömbért is. Utána lehúzom a tűzről a serpenyőt és a gyömbéres hagymához keverem a curry-port meg földimogyorókrémet. A mártást felhigítom a vízzel, összekeverem a szójaszósszal és barna cukorral, majd belefacsarom a zöldcitrom levét is. Visszateszem a mártást a tűzre és néhány perc alatt összeforralom. Végül belekeverem a megpirított csirkekockákat, ezekkel együtt is összerottyantom még az egészet, aztán a mogyorómártásos csirkét megszórom apróra vágott friss korianderzölddel. Tanácsok: Ez a gyorsan elkészíthető fogás nemcsak azért kerül gyakran a tányérunkra, mert ideális hétközbeni vacsora - különben nagyon jól illik hozzá az olyan főtt rizs, amelynek a főzővizébe beledobunk egy-két fahéjrudat-, hanem azért is, mert összetett íze sok utazás gasztronómiai emlékét eleveníti fel bennünk. Van benne amerikai mogyorókrém, ázsiai eredetű gyömbér, mexikói ízvilágot idéző korianderzöld meg persze -"mindenhol jó, de legjobb itthon" felkiáltással- Lehel piaci csirkemell. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |