| Terefere csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke 30 dkg zöldborsó 1 kg burgonya 1 dl tejszín 1 dl tejföl 10 dkg főzővaj 1 nagy alma 5 dkg reszelt sajt 10 dkg füstölt kolbász petrezselyem bors majoránna só szerecsendió Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vajat három részre osztjuk, az egyikkel egy jénai edényt kikenünk, ebbe fektetjük a csirkedarabokat. (Alulra a nagyobbakat, felülre a kisebbeket.) A kolbászt felkarikázzuk, és a csirke tetejére tesszük. Az egészet megsózzuk, fűszerezzük. Ezután rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj második részét. A tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, az almát apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékbe tesszük, majd az egészet ráborítjuk a csirkére. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és ezzel beborítjuk a csirkét, majd újra sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A vaj harmadik részét a tetejére morzsoljuk. Az edényt lefedjük, és előmelegített sütőben egy órán át sütjük. Köretnek rizst adunk hozzá. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |