| Mézeskalács szárított gyümölccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: (Egy rúdhoz) * 25 dkg folyékony méz * 10 dkg szárított gyümölcs (például dió, mandula, mazsola, aszalt sárgabarack stb.) * 20 dkg liszt * fél csomag sütőpor * 10 dkg vaj * 5 dkg barna cukor * 1 dl tej * 1 tojás * 1 teáskanál mézeskalácsfűszer * egy csipet só Elkészítés: 1. Öntsük tálba a tejet, és adjuk hozzá a darabokra vágott vajat, melyet előtte mikrohullámú sütőben egy percig 800 watton melegítettünk. 2. Csorgassuk bele a mézet, és habverővel keverjük simára. 3. A sorrendre ügyelve adjuk hozzá a lisztet, a barna cukrot, a tojást, a sót és a mézeskalácsfűszert, majd alaposan keverjük össze. Végül tegyük bele a szárított gyümölcsöket is. 4. A tésztát töltsük sütőpapírral bélelt hosszúkás formába, és előmelegített sütőben 150 C°-on (gázsütő 5-ös fokozat) süssük 45 percig. 5. Öt perc pihentetés után vegyük ki a süteményt a formából, és rácsra téve hagyjuk hűlni. Sütőpapírba csomagolva pihentessük egy éjszakát. Tanácsok: Szobahőmérsékleten fogyasszuk. A receptet beküldte: Kangaroo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |