| Mézes-zöldfűszeres csirke combok receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) - 6 egész csirke comb (gondolva arra, aki repetázni akar) - 4 ek (evőkanál) méz - 2 tk (teáskanál) olivaolaj, vagy napraforgó olaj, vagy valamilyen zsír (kacsa, liba stb.) - zöldfűszerek 1-1 tk (petrezselyem, bazsalikom, majoránna, tárkony, lestyán, oregano stb. (érdemes venni a Maggi zöldfűszer keverék ízvarázst is!) - 2 nagyobb gerezd fokhagyma apróra darabolva, vagy kb. 1,5 tk fokhagyma granulátum. - 1 db. bármilyen leveskocka - 1 tk delikát - só (egy morzsolásnyi) - bors (egy morzsolásnyi) Azt megjegyezném, hogy mindenki ízlés szerint tudja adagolni a hozzávalókat! Elkészítés: A combokat megmosom, megtisztítom, tepsibe előkészítem. Először mindig a bőrét fektetem a tepsi alja felé. Felöntöm a tepsit vízzel úgy, hogy félig ellepje a combokat. Az 1 kocka leveskockát elmorzsolom és arányába elosztom a tepsi minden szegletébe+egy pici delikátot szórók a vízbe is. A mézet összekeverem a fűszerekkel, és az olajjal. Ezután mindegyik combra kenek a masszából. A tepsi tetejét lefedem, majd lassú tűzön bő 45 percet párolom a csirkét. Ezután leveszem róla a fóliát, újra megkenem masszával a combokat, majd visszateszem a sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom a combokat, a masszával átkenem őket és megint vissza a sütőbe. Innentől kedve a sütőt kicsit erősebb fokozatra veszem, hogy a combok bőre is egyenletesen piruljon. Kb. 10 percenként újra és újra kenegetem a masszával, amíg a massza el nem fogy, illetve a combok gyönyörű ropogósra meg nem sültek. Tanácsok: Tálalás: Nem fogyizóknak - bármilyen körettel (rizs, krumpli stb.) Fogyizóknak; - lehetőleg bármilyen finom és improvizált saláta költeménnyel (fejes saláta, uborka saláta, paradicsomos saláta, tavaszi saláta stb.) Ajánlott ital: - bármi, ami jól esik! Jó étvágyat hozzá! :) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Amyw Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |