| Mézes mustáros csirke (nem maggi fixes!) receptHúsételek Hozzávalók: Négy személyre! 75 dkg csibemellfilé (lehet nyesedék is) 2 evőkanál étolaj 1 csapott kiskanál szárnyas fűszersó 1 csapott kiskanál grill fűszersó 1 csapott kiskanál delikát egy csapott evőkanál mustár egy csapott evőkanál méz 1 dl víz kb. 3 kanál liszt (vagy 1 dl főzőtejszín) Elkészítés: Fogsz egy szélesebb lábast, beleöntöd a 2 ek. étolajat és a kockára, vagy csíkokra vágott csibemellet beleteszed. Megfűszerezed (szárnyas-, grill-fűszersó, delikát: kb. egy-egy kiskanállal) és nagy lángon megpirítod az olajon, saját levében főzöd fedő alatt, közben megkóstolod, ha nem elég sós még lehet hozzá tenni! Öt perc múlva belecsurgatod a mustárt és a mézet is, viszaveszed alacsony lángra. Ha valaki tejszínesen szereti 1 dl főzőtejszínt is önthet hozzá és így főzi készre. 20 perc, fél óra alatt alacsony lángon főzöd meg. Ha tejszín nélkül szeretnéd, akkor a végén öntesz rá 1-1,5 dl vizet, felforralod, visszaveszed a lángot takarékra és a liszttel berántod. ( 3 evőkanál lisztet vízzel simára keverünk és lassan rácsurgatjuk keverés közben a mézes mustáros csirkére. Nem biztos, hogy az egész rántás kell hozzá, azt közben látod, mennyire sűrüsödik be, ki hogyan szereti! Tanácsok: Köretként rizst, vagy orsó tésztát ajánlanék! Jó étvágyat! (Megjegyezném, hogy nem lesz édes íze az ételnek! A mustárt és a mézet is éppen hogy lehet érezni benne!) Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: Töttike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |