| Mézes korongok krémmel töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 230 g méz 200 g cukor 80 g RAMA margarin 80 g darált dió 3 egész tojás * 450 g liszt 1 púpos ek. szóda KRÉM: 2 dl tej 2 púpos ek. liszt 100 g vaj vagy margarin 1 cs. van.cukor 1 kk. rum eszencia GLAZÚR: 1 tojás fehérje 50 g porcukor Elkészítés: Az alaptésztához lábasban megmelegítjük a hozzávalókat és a tűzről levéve hozzá keverjük a diót,a lisztet a szódabikarbónával. Simává keverjük. Nem lesz sűrű a massza, de ahogyan hűl, úgy sűrűsödik az állaga. Mikor már majdnem kihűlt, átrakjuk nejlon zacskóba és a hűtőbe tesszük 1-3 napra. Aznap, amikor el szeretnénk készíteni, a hűtőből kivéve a tésztát 3 részre osztva egyesével elnyújtjuk és kiszúrjuk pogácsaszaggatóval kerek formára. 175˚С- ra előmelegítjük a sütőt és sütőpapíron 10-15 perc alatt készre sütjük a korongokat. Fontos figyelembe venni, hogy sülés közben nagyra nő, ezért távolságra rakjuk szét őket és nem szabad túlsütni sem. Ha vékonyra nyújtjuk, akkor keményebb, ha picit vastagabbra, akkor magasabb és puha lesz rögtön. A krém betöltése után a mézes kekszkorongok megpuhulnak, szinte elolvadnak a szánkban. KRÉM: a lisztet a fele tejjel nagyon simára keverjük, a tejet fokozatosan adagolva. A másik felét felfőzzük és állandóan keverve belefőzzük a keveréket, pár percig, kevergetve, sűrűsödésig rotyogtatjuk. Miután teljesen kihűlt, összeelegyítjük a habosra vert vajjal és van. cukorral, rummal. Miután kihűlt, minden másodikat megkenünk a krémmel majd összeragasztjuk az üresekkel párosítva. GLAZÚR: A tojás fehérjét habbá verjük + a cukor, ezzel díszítjük ízlésünk szerint a betöltött korongokat. Tanácsok: A krémből érdemes dupla mennyiséget csinálni! A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |