Tutireceptek.hu fejléc

Mézes krémes(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- a tésztához: 1 tojás, 5 dkg margarin, 5 evőkanál tej, 2 evőkanál méz, 45 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- a krémhez: 5 dl tej, 4 evőkanál búzadara, 12,5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 evőkanál rum, 3 evőkanál kakaópor, 4-5 evőkanál savanykás lekvár
- a tetejére: 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A tojást a margarinnal meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát.
A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd be finoman liszttel és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon szép zsömleszínűre.
A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a vajjal keverd habosra. A hideg krémmel keverd el, s oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral.
Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval.
Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes grapefruit saláta » Ropogós mézes » Mézes-diós piskóta » Csokoládés mézeskalács
» Töltött mézes » Mézes, sajtos ham and eggs » Házi mézes müzli » Mézes tészta karácsonyra
» Mézes sütőtök » Mézeskalács házikó » Mézes almahab » Kínai mézes csirke
» Mézes puszi » Édes mézes bundáskenyér » Mézes püspökkenyér 2 » Puha mézeskalács II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.