Tutireceptek.hu fejléc

Mézes almás hab recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 nagy alma
3 szem szegfűszeg
2 ek akácméz
2 dl tej
1 tejszínhabpótló por

Elkészítés:
A mézet megpirítottam a szegfűszeggel együtt. Aztán beledobtam hámozva, kisebb szeletekre vágva az almát, ami pár perc alatt néhány kavarás mellett meg is puhult. Néhány cikk kell a díszítéshez a végén. A szegfűszeget eltávolítottam, aztán kézimixerrel elkavartam. A sűrű krémet hűtőbe tettem majd elkészítettem a habot előírás szerint.
Hamar kihűlt, akkor aztán a tejszínhabbal összekevertem, és tálalásnál fahéjat szórtam rá, meg a kimaradt almacikkekkel dekoráltam.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Formatartó mézeskalács » Almás műzli » Almás, fűszeres kalács » Almás süti, fűszeres
» Epres-almás pite » Almás süti Icus módra » Almás süti 1 » Almás és túrós pite
» Karácsonyi mézes süti » Almás gombóc » Omlós almás » Almás süti másképp
» Almás zabpelyhes süti » Szőlős-almás szelet » Egyszerű almás desszert » Almásbéles


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.