| Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 3 evőkanál méz 2 dl sangria 1 kávéskanál chiliszósz olívaolaj bazsalikom oregánó só bors Elkészítés: A csirke mell filét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük Tanácsok: A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |