Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál méz
2 dl sangria
1 kávéskanál chiliszósz
olívaolaj
bazsalikom
oregánó

bors

Elkészítés:
A csirke mell filét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük

Tanácsok:
A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencse csőben sütve » Csirke joghurtban sütve » Libamáj hagymásan kisütve » Makaróni csőben sütve
» Pisztráng mandulával sütve » Burgonya héjában sütve » Báránygerinc sütve » Krinolin nyárson sütve
» Polip olívaolajban sütve » Túrógombóc tepsiben sütve » Csirkecomb borban sütve » Póréhagyma csőben sütve
» Töltött tojás sütve » Oldalas sörben sütve » Tojás sajtban sütve » Karaj sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.