| Mézes-almás sült sertéscomb receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéscomb 2 közepes db alma 3 ek mustár 2 kávéskanál só 6 szelet bacon 2 ek méz 2 közepes db vöröshagyma Elkészítés: Egy jénai tálba szórjuk bele a felkarikázott hagymát. A combot kb 1, 5-2 cm-enként bevagdaljuk úgy, hogy a hús maradjon egyben. Beletesszük az edénybe. A bevágásokat megszórjuk sóval, és bekenjük mustárral. Majd a karikára vágott (magházát távolítsuk el) héjas almát belenyomkodjuk. Minden mélyedésbe jusson alma. A húst megsózzuk kívülről is, és bekenjük mézzel. Majd befedjük a baconnel. Egy kis vizet öntsünk alá, és fedjük le a tál tetejével, és tegyük a sütőbe. Én néha meglocsolom a szaftjával, és ha szükséges, átfordítom. Amikor a hús szépen megpuhult, vegyük ki a tálból. Távolítsuk el az almát és a szalonnát. Hagyjuk hűlni egy kicsit. Amíg a hús hűl, addig a megmaradt szaftot, almát, szalonnát és hagymát összeturmixoljuk. Ez lesz a szósz. Burgonyapürével tálaljuk. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |