Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-almás sült sertéscomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2 közepes db alma
3 ek mustár
2 kávéskanál só
6 szelet bacon
2 ek méz
2 közepes db vöröshagyma

Elkészítés:
Egy jénai tálba szórjuk bele a felkarikázott hagymát.
A combot kb 1, 5-2 cm-enként bevagdaljuk úgy, hogy a hús maradjon egyben. Beletesszük az edénybe.
A bevágásokat megszórjuk sóval, és bekenjük mustárral. Majd a karikára vágott (magházát távolítsuk el) héjas almát belenyomkodjuk. Minden mélyedésbe jusson alma.
A húst megsózzuk kívülről is, és bekenjük mézzel. Majd befedjük a baconnel. Egy kis vizet öntsünk alá, és fedjük le a tál tetejével, és tegyük a sütőbe. Én néha meglocsolom a szaftjával, és ha szükséges, átfordítom.
Amikor a hús szépen megpuhult, vegyük ki a tálból. Távolítsuk el az almát és a szalonnát. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
Amíg a hús hűl, addig a megmaradt szaftot, almát, szalonnát és hagymát összeturmixoljuk. Ez lesz a szósz. Burgonyapürével tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéscomb -Athéni módra » Athéni sertéscomb » Mustáros sertéscomb » Mézes-almás rizs
» Mogyorós sertéscomb » Pikáns tokány. » Töltött karaj liza módra » Grillezett csirke fajitas
» Fűszeres marhafelsál » Sült malac egészben » Narancsos sertésszűz » Ananászos csirketál
» Currycsirke spenóttal » Omlós csirke almával » Fenyőmagos sült pisztráng » Kacsamáj aszpikban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.