| Méteres rúd receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás 25 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 dl étolaj 1 sütőpor 25 dkg liszt krém 4 dl tej 1 pudingpor puncs 1 cs margarin 20 dkg cukor rumaroma,ételfesték 20 dkg bevonócsoki Elkészítés: A tojást egészben felverjük,belecsorgatjuk az étolajat,majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,a felét őzgerincformába öntjük.A másik felébe tesszük a kakaót és még két evőkanál étolajat,ezt is formába öntjuk,sütjük.Előmelegített sűtőben kb 40 perc,közepes erősség. A pudingot a tejjel megfőzzük,kihűtjuk.Közben a margarint habosra keverjuka cukorral majd a kihűlt pudingot hozzákeverjuk,rumaromával-piros ételfestékkel izesítjük-szinezzük. A kihült piskótát ujjynyi széles darabokra vágjuk,mindkettőt.A krémet felváltva kenjünk a .tehét :pszeletekre :fehérpiskóta-krém-csokispiskóta-krém stb,két rudat csinálunk. A megmaradt krémmel lekenjük a sütit,hűtjük. Bevonócsokit olvasztunk,ehhez az adaghoz 20dkg+8 evőkanál étolaj,rácsra helyezve lecsokizzuk.hűtjük Nem muszáj csokizni Tanácsok: Egy-két jótanács:az őzgerincformát inkább sütőpapirral béleljük ki,így könnyen kijön a formából.Amikor kész a sütés,kivesszük a sütőből megszórjuk liszttel ésa formával eggyütt megfordítjuk,majd a sütőpapírt lehuzzuk róla.Ha esetleg marad kim krém a tetejét díszíthetjük vele ,de bármivel lehet NAGYON FONTOS A SÜTIT SRÉHEN KELL FELVÁGNI:ÍGY LESZ MUTATÓS A VÁGÁSI FELÜLETE A receptet beküldte: tilva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |