| Mogyorócsók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojásfehérje 100 g finom vagy porcukor 1 késhegynyi fahéj 2 csepp rum 100 g szeletelt mogyoró 175 g őrölt mogyoró (nem a földi, hanem a fán termő) Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral(célszerű olyan ételekhez készíteni, amikor megmaradnak) kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a mogyorókat. Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmocskákat rakunk, 1-2es vagy alacsony fokozaton sütőben megsütjük, de éppen csak rózsaszínre kb 20 perc alatt. Tanácsok: Használhatunk kókuszt is helyette, vegyesen is, vagy diót, szeletelt mandulát. Illetve nem sós földi mogyorót részben. Ha több, mint 2 tojásfehérje marad, érdemes felszorozni a hozzávalókat, tuti elfogy, mert annyira finom, nem lesz sok... Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ipi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |