Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-tejfölös kekszes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
2*375 g tejföl
20 dkg porcukor
50 dkg meggy
1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
2 dl víz

Elkészítés:
Készítsünk elő egy jénait.

Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.

A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.

Egy éjszakára hűtőbe tettem.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns, szeletben sült hús » Tomi szelet » Egyszerű diós szelet » Fokhagymás szelet
» Poharas szilvás szelet. » Mustáros sertés szelet » Sajtos szelet » Eszkimó szelet Ági módra
» Kekszes joghurttorta » Sváb szelet » Likőrös dominószelet » Radír szelet
» Diós-csokoládés túrószelet » Puncsos kekszes recept » Kávékrémes szelet » Babapiskótás puncs szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.