| Tomi szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 5 t. sárga 25 dkg cukor 10 ek. forró víz 25 dkg liszt 1 késhegynyi szódabikarbóna zsír a kikenéshez Krémhez: 20 dkg margarin 20 dkg cukor 10 dkg dió 2 dl tej 2 kanál liszt Habhoz: 5 t. fehérje 25 dkg kris. cukor Mázhoz: 10 dkg csokoládé Elkészítés: A tojás sárgáját a cukorral és a forró vízzel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Kizsírozott, lisztezett tepsibe megsütjük. A margarint a cukorral kikavarjuk majd hozzáadjuk a diót. A tejhez hozzáadjuk a lisztet és sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt a vajas krémhez keverjük és a tésztára simítjuk. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött tovább verjük amíg sima lesz. Ha kihűlt, a habot a töltelékre simítjuk. A csokit megolvasztjuk és a habra csurgatjuk. Tanácsok: A máznál a csoki kék Katica tortabevonó legyen, és 4-5 ek. olajjal gőz fölött olvasszuk fel. A receptet beküldte: hanita2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |