| Meggyes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 8db. tojás 8 evőkanál porcukor 2 evőkanál forró víz 5 evőkanál liszt 3 evőkanál zsemlemorzsa 1 cs. sütőpor 8 evőkanál darált dió 1 üveg kimagozott meggy Krémhez: 20dk. vaj/margarin 20dk. porcukor 4 dl. tej 4 evőkanál liszt pár csepp konyakmeggy aroma Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a forró vizet, lisztet,zsemlemorzsát, sütőport, diót, majd végül a tojások kemény habját. Zsírozott, zsírpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük és belenyomkodjuk az előre lecsöpögtetett meggybefőttet. Előmelegített sütőben sütjük tűzpróbáig. Amikor megsült,és kihűlt hosszában kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Krém A vajat/margarint a cukorral habosra keverjük.A tejet a liszttel jól elkeverjük és felfőzzük. Amikor kihűlt összekeverjük a vajas masszával, majd az aromával. Tanácsok: A krémmel kivülről is megkenjük. Díszítésnek: Meggyet vagy félbevágott diót használhatunk. Lehet torta formában szeletelni, de más alakban is díszítéstől függően. Nagyon fionom és kiadós! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: anmam@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |