| Meggyes, pudingos palacsintatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsinta tésztához 3 db tojás 4 púpozott ek cukor (kristály) 12 púpozott ek finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál só 0.5 dl napraforgó olaj 480 ml tej A palacsinta töltéséhez 5 dkg cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint) 5 dkg porcukor (ízlés szerint) A krémes, gyümölcsös réteghez 14 db babapiskóta 1 dl feketekávé 1.5 dl tej 0.5 dl rum 1 csomag vaníliás pudingpor 4 dl tej 2 ek cukor 1 csomag csokoládés pudingpor 1 csomag puncs pudingpor 25 dkg meggybefőtt 4 dl meggylé fahéj ízlés szerint (őrölt) 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A babapiskótát (kb.14 db) belemártogatjuk a kávé, a tej és a rum keverékébe (kb. 3 dl együtt), és szorosan a tortaforma aljába tesszük. Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek cukorral a vaníliapudingot, és forrón a babapiskótára öntjük, majd elsimítjuk rajta. A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjükőket, végeiket levágjuk, és ezután a csigaalakbakirakjuk őket a tortaforma alakját felvéve. Kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a felületet csokoládépudinggal fedjük be. Kirakjuk meggyel. A meggy levéből felfőzzük a puncspudingot, és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk. Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszat. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |