| Pudingos csillagocskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg Rama Sütőmargarin 15 dkg cukor 10 dkg darált dió 15 dkg csokoládédara 2 evőkanál tejszín 1 darab tojás 25 dkg finomliszt A töltelékhez: 12 dkg Rama Sütőmargarin 2 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor rum ízlés szerint porcukor 2 evőkanál cukor 2 db tojássárgája 2 dl tej Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, csokoládéport, a földarabolt margarint és a rumot. Belekeverjük a tojást és a tejszínt is, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 30 percre hideg helyre tesszük pihenni, aztán 3 mm vastagra nyújtjuk, és csillagocskákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 7 percig sütjük 170 °C fokon.A pudingport összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tej 1/3 részét, és simára keverjük. A tej kétharmad részét fölmelegítjük, amikor meleg, hozzáadjuk a kikevert puding masszát és melegítés közben addig kevergetjük, amíg a krém be nem sűrűsödik. A masszát lehűtjük, majd hozzáadjuk a rummal habosra kevert margarinhoz. A krémet jól kidolgozzuk, egy kiskanálnyit kenünk belőle egy csillagocskára, majd egy másikkal összenyomjuk. A kész süteményt porcukorba forgatjuk. Tanácsok: Jól záródó fémdobozban akár három hétig is tárolhatjuk a süteményt. A jó zárás biztosításához a tető alá tegyünk fóliát. Elkészítési idő: 65 perc A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |