| Meggyes kekszes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70 dkg magozott meggy 18 dkg kristálycukor 18 dkg búzadara 4 cs vaníliás cukor 1 tk őrölt fahéj 1 liter víz háztartási vagy vajas keksz Csokimáz: 2 dl habtejszín 1 tábla étcsoki (10 dkg) Elkészítés: A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amíg megfőtt. Mikor besűrűsödik úgy, hogy látszik a lábos alja, jó. Előzőleg egy 23*23 cm-es kapcsos forma alját befóliáztam, majd kiraktam háztartási kekszekkel. Mivel kerek kekszeim voltak, többet el kellett törnöm, hogy befedjem a hézagokat. A még forró meggyes krémet ráöntöttem, és a tetejét ismét kiraktam kekszekkel. Most kekszdarát szórtam a hézagokba, hogy nagyjából egyenletes legyen a torta teteje. Tetejét bevontam csokimázzal és készen is van. Jól lehűtve szeletelhető. A csokimázhoz a tejszínt melegedni tettem, közben beletördeltem a csokit. Kavargatva felforraltam és kis ideig főztem, hogy sűrűsödjön. Azonnal ráöntöttem a torta tetejére. Tanácsok: Tálaláskor adhatunk hozzá tejszínhabot. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |