Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes piskóta 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 tojás,
30dkg cukor,
30 dkg liszt,
1/2 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
3dl tejföl,
1 citrom.

Elkészítés:
A 2 tojás fehérjét felverjük és hűtőbe tesszük, a sárgáját a cukrokkal kikeverjük. Hozzátesszük a reszelt citrom héját, a kicsavart citromlevét, a tejfölt, miután kikevertük, beletesszük a lisztet és a sütőport is, a végén a felvert tojásfehérjét.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük a tésztát, a tetejét meggyel megszórjuk, 180 fokon 40-50 percig sütjük.


A receptet beküldte: edina23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes grízes » Babapiskótás puncsszelet » Málnás babapiskótás » Orosz piskóta
» Almás piskóta(Kata-féle) » Meggyes túrókrém » Finom piskóta krémes » Csokis meggyes süti
» Epres piskóta szelet » Emese vizes piskotaja » Ripsz-ropsz meggyes » Puncsos piskótatekercs
» Babapiskótás szelet » Villám piskóta. » Finom epres piskótarolád » Meggyes kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.