| Almás diós másképpen receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5-6 nagyobb alma 5 tojássárgája 10 dkg margarin 25 dkg cukor 1 csg vanília 4-5 nagy kanál lágyabb lekvár 30 dkg liszt 1 csg sütőpor 1-2 kávéskanál fahéj 1 db citrom reszelt héja 5 tojásfehérje 15 dkg dió durvára vágva Elkészítés: Az almát meghámozom, egy-másfél ujjnyi szeletekre vágom, és alufóliával bélelt tepsibe rakom./kb38x24 cm/ A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal. Másik tálban a tojássárgát elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzá adom a margarint, vanília cukrot, lekvárt, aztán felváltva a lisztes keveréket, meg a tojások felvert habját. A keverék felét az almára öntöm, megszórom a dióval, és ráöntöm a másik felét is. Előmelegített sütőben 180 foknál 35-40 percig sütöm. Amikor nem ragad a próbatűre tészta, akkor megsült. Amikor már hűlt egy kicsit, kiborítom a tepsiből, és lehúzom róla a fóliát. Tanácsok: Így az alma felülre kerül, tetejét bevonhatom csoki mázzal. Kemény lekvárt összetörök villával, és kevés vízzel,így mindjárt hígabb lesz. Én házi készítésű kicsit lágyabb lekvárt használtam. Ha túl sűrű a massza a lekvár miatt, kevés tej hozzáadásával segíthetünk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |