| Mediterrán csoda receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 24 kis mozzarellagolyó 4 szelet barna kenyér 8 bazsalikomlevél 12 magozott olajbogyó (fekete) 1 üveg (olajban) aszalt paradicsom 8 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 10 dkg rucola saláta őrölt bors só Elkészítés: A mozzarellát lecsöpögtetjük, a bazsalikomot finomra vágjuk, az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomok közül kiveszünk négyet, darabokra vágjuk, és a mozzarella golyókkal, az olajbogyóval és a bazsalikommal együtt salátástálba tesszük. Meglocsoljuk 6 evőkanál olívaolajjal, megborsozzuk, jól összeforgatjuk, folpackkal lefedjük, és egy órára hűtőbe tesszük. A maradék aszalt paradicsomot robotgépben összeturmixoljuk. Tálalás előtt a kenyérszeleteket bedörzsöljük fokhagymával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 2 percre forró sütőbe toljuk. Kivesszük, rákenjük az aszalt paradicsomot, rucola leveleket teszünk rájuk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a mozzarellás keveréket, megsózzuk, és rákanalazzuk a keverék páclevét. Tanácsok: A mozzarella golyók akkor maradnak feszesek és rugalmasak, ha a keveréket csak a tálalás pillanataiban sózzuk meg. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |