Tutireceptek.hu fejléc

Szalámisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
10-10 dkg téliszalámi, paprikás szalámi, csípõs csabai szalámi egy darabban, 4 húsos paradicsompaprika, 1 csöves csípõs paprika, 1 csokor zöldhagyma, 2 csokor piros retek, 2-2 evõkanál borecet és olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só és cukor, 1 evõkanál paradicsomlé

Elkészítés:
A szalámi bõrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindkettõt vékony metéltre vágjuk. A piros retket megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre, a zöldhagymát pedig tisztítás után karikára vágjuk. A csípõs paprikát hajszálvékonyra szeleteljük. Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, a törött borssal, majd minden alapanyagot összekeverünk. Legalább fél napra hûtõszekrénybe tesszük, de elkészíthetjük már elõzõ nap is. Tálalás elõtt még egyszer átforgatjuk. Ital mellé kínáljuk friss péksüteménnyel.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sonkasaláta » Csemege » Csirkesaláta 2 » Tonhalas burgonyasaláta
» Sonkás majonéz » Burgonyás zöldségsaláta » Cecília-saláta » Indiai vegyes saláta
» Szilveszteri lencsesaláta » Halsaláta » Hagymamajonéz » Meggymártás
» Csirkehúsos tavaszi saláta » Majonézes fokhagyma » Téli hússaláta » Görög saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.