Tutireceptek.hu fejléc

Locsolósaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 cs. franciasaláta alap
4-5 fej gomba
1 db kisebb padlizsán
1 dbz kukoricakonzerv
2-3 keményre főzött tojás
3-4 szelet sonka apró kockákra vágva
egy darabka sajt felkockázva
2 p. tejföl
majonéz
pici mustár
csipet cukor
delikát
kevés olivaolaj
néhány szép salátalevél

Elkészítés:
A tejfölből, mustárból és majonézből cukorral és borssal ízletes salátaalapot kavarok. Közben egy lábosban odateszem párolódni a franciasaláta alapot delikáttal megszórva, pici vizet öntve alá. Serpenyőbe oliva olajat öntök, és rágobom a feldarabolt gombát és az összekockázott padlizsánt. Delikátot szórok rá és borsot, és kicsit megpárolom, majd megpirítom a keveréket.
Ezután az öntetes tálba öntöm a pirított gombát és padlizsánt, a megpárolódott franciasaláta alapot, a lecsepegtetett kukoricát, a kockázott sonkát, a karikázott vagy éppen kockázott főtt tojást, a kockázott sajtot, és az egészet óvatosan összekeverem. 1-2 órára a hűtőbe teszem, hogy jól összeérjen, majd tálaláskor a tányérra helyezett salátalevelekbe szedem ki az adagokat.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög saláta (Horiatiki) » Uborkás-répás fejessaláta » Lilakáposztás paprikasaláta » Török csirkemell saláta
» Tavaszi sonkasaláta » Édes-savanyú hússaláta » Hideg csokoládéöntet » Zőldfűszeres burgonyasaláta
» Zöldséges tarhonyasaláta » Mézes alma saláta » Gombasaláta » Piros ribizli öntet
» Ropogós csirkesaláta » Banánsaláta » Tésztasaláták királynője » Pórésaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.