| Szilvás-mazsolás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az omlós tésztához: 40 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 8 dkg cukor 1 tojás 15 dkg hideg vaj kisebb darabokra vágva 0,5 dl hideg tej A töltelékhez: 1 kg szilva, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 10 dkg barna cukor A morzsához: 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 10 dkg darált mandula vagy dió Elkészítés: A lisztet keverd el a sütőporral, és dolgozd össze egy masszává a hideg vajjal, a tojással, a cukorral és a tejjel. Csomagold fóliába, és egy fél órára tedd be a hűtőszekrénybe. Ezalatt a szilvákat vágd félbe és magozd ki. A morzsához olvaszd fel a vajat, és hagyd hűlni. A lisztet keverd össze a mandulával, a cukorral, és öntsd hozzá az olvasztott vajat is, és robotgéppel keverd morzsássá. A tésztát belisztezett deszkán nyújtsd ki, és fektesd egy tepsibe, helyezd el rajta a szilvaszemeket, és szórd meg a vaníliás cukor, barna cukor, fahéj keverékével, majd hintsd meg egyenletesen a morzsával. Tanácsok: Előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |