| Mazsolás rízzsel töltött csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke és a mája,zúzája 15 dkg rízs 5 dkg mazsola 1 kk.majoranna 1kk. ételízesítő 1 db tojás 1 gerezd fokhagyma só,bors esetleg egy csipetnyi curry Elkészítés: A májat és a zúzás forrásban lévő vízbe tesszük, és egy-két percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A rízst enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihült,összekeverjük a felvert tojásokkal, a darált májjal és zúzával, a mazsolával és a fűszerekkel. A csirkét kívül-belül bedörzsöljük sóval. A tölteléket a csirke fellazított bőre alá töltjük, majd a csirkét alufőliába csomagoljuk és forró sütőbe tesszük. Egy óra múlva levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. Tanácsok: Jó negyedórát állni hagyjuk sütés után, akkor könnyebb szeletelni.Burgonyapürével, vagy hagymás hagymasalátával tálalhatjuk. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |