| Szilvás-mazsolás hús receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: 8 szelet közepes vastagságú hús (marha, sertés, pulykamell) 25 dkg aszalt szilva 15 dkg mazsola 2 nagy fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma vörösbor só bors olaj Elkészítés: Elkészítés: A húst besózom, enyhén megszórom borssal. A hosszában felszeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát olajon hirtelen átfuttatom, ráteszem a hússzeleteket. Kevés vörösbort öntök alá, átsütöm. Megszórom az aszalt szilvával és a mazsolával. Ráöntök még 2-3 dl vörösbort, és tovább párolom. A puha húst húst tálra helyezem, a szaftot enyhén behabarom, ha kell, öntök alá még vörösbort, és a húsra locsolom. Köretként párolt rizst kínálok hozzá. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |