| Mazsolás alma és Almás karikák receptHozzávalók: Hozzávaló: 6 db nagyobb alma, megtisztítva, kockára vágva 2 db nagyobb alma, megmosva, ½ centis karikákra vágva 5 dkg mazsola 50 deka felengedett, mirelit leveles tészta kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz 4-5 evőkanál baracklekvár 1-2 evőkanál víz (v. rum) ¼ teáskanál őrölt fahéj Elkészítés: Bekapcsolom a sütőt 230 fokra (gázsütőnél 8-as fokozat), és szilikonlappal kibélelek egy nagy tepsit, majd a mazsolát forró vízbe pár percre beáztatom, hogy megpuhuljon. A felengedett tésztát lisztezett gyúródeszkán leheletvékonyra nyújtom, majd megragadok egy megmosott, szárazra törölt bögrét, lisztbe mártom, és azzal szurkálom ki a már felengedett leveles tésztát. Aztán fogok egy akkora poharat, amelynek az átmérője valamivel kisebb, mint az előző bögréé, és hogy a lepényeknek legyen szegélyük is, belenyomkodom a tésztakörlapokba. Aztán a közepüket imitt-amott megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjanak föl. A lepényalapokat átköltöztetem a sütőlemezre, és félreteszem, amíg elkészítem a baba ebédjét. Amíg a tészta pihen, a párolt almát és a leszűrt, megpuhult mazsolát 1-2 evőkanál párolólével együtt alaposan összeturmixolom. Ha kész, a babának kitálalok a pépből 4-5 evőkanálnyit. A maradék pépbe belekeverem a fahéjat, majd elosztom a tésztakörlapokon, beborítom mindegyiket egy-egy szelet almával, és végül megkenegetem őket a vízzel (vagy rummal) felhígított baracklekvárral és a lepényeket 15 percre betolom a forró sütőbe. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: bravogirl96 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |