| Mascarponés fincsi baracktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 ek teavaj 15 dkg darált édes keksz 250 g natúr krémsajt (mascarpone) 50 g porcukor 1 doboz őszibarack befőtt 1,5 ek zselatin 60 ml meleg víz 150 ml habtejszín 23 cm átmérőjű csatos tortaforma Elkészítés: A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában és tegyük hűtőszekrénybe amíg megkeményedik. A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, és jól keverjük össze. A barack felét botmixerrel pürésítsük, majd a gyümölcspürét keverjük a krémsajthoz. A zselatint oldjuk fel meleg vízben, majd adjuk a barackos krémhez. A tejszínt verjük habbá és adagoljuk a krémhez. A krémet kanalazzuk a tortaformába, majd tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta tetejét díszítsük barack darabokkal. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |