| Habos almás fincsi süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt 10 dkg margarin 2 ek porcukor 1 fél cs sütőpor 4 db tojás sárgája 1 ek tejföl Töltelék: 1 kg alma fahéj 2 ek kristálycukor Tetejére: 4 db tojásfehérje 30 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor citrom leve Elkészítés: Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.) A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |