Tutireceptek.hu fejléc

Habos almás fincsi süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:

25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 ek porcukor
1 fél cs sütőpor
4 db tojás sárgája
1 ek tejföl

Töltelék:

1 kg alma
fahéj
2 ek kristálycukor

Tetejére:

4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
citrom leve

Elkészítés:
Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás tej » Almás pite (vegan) » Sült, habos sárgadinnye » Almás-pudingos sütemény
» Porlós almás » Olaszos-almás vadkacsamell » Adu süti (almás) » Almás csirkemell.
» Almás káposzta saláta » Almás, joghurtos muffin » Habos-almás "pite" » Málnahabos torta
» Almás trifle » Francia almás » Almás pite - fűszeresen » Rétesjellegű almás rúd


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.