| Marhasült párolt savanyú káposztával, burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: (2 személyre) 40 dkg marha fehérpecsenye 4 gerezd fokhagyma 0,25 dkg savanyú káposzta 5 dkg bacon 8 kicsi burgonya só bors étolaj Elkészítés: A fehérpecsenyét 4 egyforma szeletre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és annyi időre tesszük csak félre, míg egy serpenyőben 2-3 ek. étolajat felforrósítunk. Ekkor beletesszük a húsokat és hirtelen átsütjük mindkét oldalukat. Felöntjük kevés vízzel és lassú lángon párolni kezdjük. Ez igénybe vesz kb. 2,5 órahosszat, hogy finom puha és omlós legyen a hús. A vizet időnként pótoljuk. A burgonyákat héjukban megfőzzük, majd meghámozzuk. A savanyú káposztát lecsepegtetjük. Lé ne maradjon alatta. A baconszalonnát apró kockákra vágjuk és 1-2 ek. étolajon átpirítjuk. Rátesszük a savanyú káposztát, kicsi borsot szórunk rá és addig pároljuk fedő alatt, amíg a káposzta egy kis pirosas színt kap. A hús is megpuhult közben, a burgonyát meghámozzuk és tálalhatunk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |