| Margarinos, tejfolos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg liszt 1 evőkanál só 30 dkg margarin 5 dkg élesztő 2 dl cukros,langyos tej az élesztőhöz 1 nagy tejföl Elkészítés: Összegyúrom, kinyújtom (én kézzel szoktam elnyomkodni) 2 ujjnyi vastagságúra. Tetejét bevagdalom, kis vagy közepes szaggatóval kiszaggatom és kivajazott, lisztezett tepsibe rakom. Megkenem tojással és megszóróm szezámmaggal.(Az utóbbit nem muszáj.) A tepsiben fél órát hagyom kelni, majd meleg sütőben először magas, majd kisebb hőfokon kb. 20 perc alatt megsütöm Tanácsok: Lazább a pogi, ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozom és a lisztet átszitálom. (A szitálás lazítja a lisztet.) FINOM és sokáig FRISS marad, mert nincs benne tojás Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |