| Mami szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 tk só 10 dkg vaj 3 db tojás sárgája 2 dkg élesztő kevés cukros tej 1 kis üveg barack lekvár töltelékhez:a 3 tojás fehérje habnak felverve 15 dkg porcukor 15 dkg darált dió vagy 5 dkg kókusz 10-15 szem meggy Elkészítés: 30 dkg liszt ,1tk só, 10 dk vaj,3 tojás sárgája,2 dkg élesztő,(felfuttatva langyos, cukros tejben) Jól összedolgozzuk,2 részre osztjuk,2-3 mm vékonyra nyújtjuk Lekvárral megkenjük. A két oldalát feltekerjük, középen 3 ujjnyi részt hagyunk, és ide kerül, a töltelék. Fél órát a tepsibe pihentetjük langyos helyen. Töltelék:3 tojás fehérjéből, 15 dkg porcukorral, kemény habot verünk. Bele keverünk 15 dkg darált diót. A 3 ujjnyi részre halmozzuk, egy sor magozott meggyet rakunk rá. Mérsékelt lángon sütjük. Ha kisült porcukorral meghintjük.2-3 ujnyi szeletekre vágjuk fel.Nagyon mutatós. A habot megfelezve az egyik rúd készülhet kókusszal, 5 dkg elég. Tanácsok: Ne süssük szárazra! Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |