| Csokis-diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj, 40 dkg étcsokoládé, darabokra törve, 5 dkg finomított kristálycukor, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 20 dkg mandulás csók vagy kókuszos keksz, összetörve, 10 dkg brazil dió, durvára vágva, kókuszreszelék a tálaláshoz, friss gyümölcs vagy fagylalt a tálaláshoz (elhagyható). Elkészítés: Béleljünk ki egy kenyérformát dupla réteg folpackkal. Olvasszuk meg a vajat, a csokoládét és a cukrot a mikro sütőben közepes fokozaton 2-3 perc alatt, vagy egy forrásban levő víz fölé helyezett tálban kis lángon. Keverjük bele a fahéjat, a mandulás csókot vagy kókuszos kekszet és a diót. Öntsük át a keveréket az előkészített formába, simítsuk el a tetejét egy késsel, és takarjuk be teljesen a folpackkal. Hagyjuk a hűtőben szilárdulni legalább két órán át. A tálaláshoz fordítsuk ki egy tálra, vegyük le róla a folpackot, és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Mivel ez desszert meglehetősen tömény, vékony szeleteket vágjunk belőle. Tálaljuk friss gyümölccsel vagy fagylalttal, ízlés szerint. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |