| Malakoff - amit nem kell sütni receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 12 főre: -40 dkg babapiskóta -5 dl tej -1,5 dl rum A krémhez: -20 dkg darált mandula -20 dkg vaj -20 dkg cukor -4 tojássárga -5 cl Maraschino (cseresznyelikőr) -kb. 2 dl tejszínhab Tálaláshoz: -sok tejszínhab Elkészítés: A krém készítése: 1. A vajat éjszakára előhagyjuk, hogy mire dolgozunk vele meglágyuljon. 2. A cukorral habosra keverjük. 3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, jól elkeverjük. 4. Ezután a Maraschinot adjuk, majd a mandulát. 5. Legvégül annyi tejszínhabot, hogy jó lágy krémet kapjunk. Összeállítás: 1. A tejet a rummal összeöntjük egy tálba. 2. Hatosával áztatjuk a babpiskótát. 3. A tál vagy kalácsforma aljára fektetünk egy sor babapiskótát. A hézagokat tördelt babapiskótákkal kipótoljuk. 4. Rákenünk egy réteg krémet, majd ismét piskótát fektetünk, kicsit lenyomkodjuk. 5. Újra krém, megint piskóta, míg el nem fogy a nyersanyag. 6. Egy éjjelen át hűtőszekrényben pihentetjük. 7. Bőven adunk mellé tejszínhabot. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Margitanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |