| Kekszszalámi receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 10 dkg cukor - 4 evőkanál kakaó - 2 dl tej - 10 dkg sütőmargarin - 1/2 dl rum (vagy 1 rumaroma) - 50 dkg háztartási keksz Elkészítés: A kekszet nyújtódeszkán kisebb - nagyobb darabokra összetörjük, és nagy tálba tesszük, amibe könnyen össze tudjuk majd keverni a folyékony összetevőkkel. A cukrot, a vajat, a kakaót és a tejet, egy lábasban feltesszük melegedni, ha forrni kezd, lekapcsoljuk a lángot. A tűzről levéve beletesszük a rumot. Ráöntjük a darabolt kekszre, és összekeverjük. Egy celofánpapírra hosszában a masszából halmokat rakunk, szorosan henger alakúra feltekerjük, közben össze-össze nyomkodjuk, hogy ne legyen hézagos.Gyorsan dolgozzunk vele, amíg meleg, különben megszilárdul és nem tapad össze, a szeletelésnél pedig omlik! Ha kihűlt (ez egy-két órát jelent a hűtőben, de jobb egy éjszakára betenni), meghempergetjük kókuszreszelékben, darált dióban, mogyoróban ízlés szerint. Éles késsel fél cm szélesre szeleteljük. Tanácsok: Nagyon egyszerű, és mutatós! Én a végén kókuszba forgatom, a tetejére pedig darált mandulát szórók. Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: Haley Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |