| Villám Sacher torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g lágyvaj vagy margarin 300 g porcukor 8 tojás 200 g lágy főzőcsokoládé 100 g sima liszt 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor 4 tasak Eredeti Dr. Oetker Pudingpor csokoládé Kenéshez: 300 g meleg sárgabaracklekvár Bevonat: 1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó ét Elkészítés: A vajat, a porcukrot, a tojást és a csokoládét egy keverőtálba töltjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a pudingporral, majd a keverőtálba szitáljuk. Ezután kézi keverővel, eleinte alacsony, majd magas fokozaton az egészet jól elkeverjük. A tésztát egy kivajazott, belisztezett tortaformába (26 cm átmérőjű) töltjük, és az előmelegített sütő alsó részébe csúsztatva megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve) Gáz: 2. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 60 perc A lehűlt tortát kettévágjuk, és a baracklekvár felével megtöltjük. A megmaradt lekvárral megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd 1 óráig hideg helyen állni hagyjuk. A tortabevonót a csomagoláson lévő előírás alapján előkészítjük, és a tortát bevonjuk vele. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |