| Mákos sárgarépakenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: Mákos sárgarépakenyér előkészület: 30 perc sütés: 60 perc hozzávalók 4 főre 15 dkg margarin 17 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 narancs reszelt héja + 1/2 leve só 4 tojás 25 dkg sárgarépa 10 dkg liszt 15 dkg darált mandula / mogyoró 10 dkg darált mák 1 cs sütőpor Elkészítés: A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.) Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |