| Mákos Duna-hullám receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 25 dkg vaj 20 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 5 db tojás 35 dkg liszt 1 cs sütőpor 25 dkg cukrozott darált mák 850 ml őszibarackbefőtt vagy kb 1 kg barack A krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor (főzős) 1/2 liter tej 15 dkg túró 15 dkg vaj 15 dkg cukor A tetejére: 30 dkg étcsoki 7 dkg vaj Elkészítés: A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Beleütjük a tojásokat, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét margarinnal kikent tepsibe simítjuk, a másikat a mákkal összekeverjük, majd a világos tésztára kenjük. A barackokat a tésztára rakjuk és előmelegített (175°C) sütőben sütjük. Tűpróba! A pudingport 6 evőkanál tejjel elkeverjük. A többi tejet a maradék cukorral felforraljuk. Belekeverjük a pudingport, összeforraljuk, kihűtjük, a túróval összedolgozzuk. A habosra kevert vajat a túrós krémhez keverjük. A tésztát a krémmel megkenjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. A csokit - vízgőz felett - 7 dkg vajjal megolvasztjuk. Langyosan a krém tetejére simítjuk. Hűtjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |